Select your language

Andere informatie en diensten van de overheid : www.belgium.be  belgium

Onderstaande grafiek toont het aantal verblijven voor de vijf meest voorkomende diagnosegroepen volgens de ICD-10-CM classificatie[1] per type hospitalisatie. 

In klassieke hospitalisatie zijn de 3 meest voorkomende redenen voor opname: een opname naar aanleiding van aandoeningen aan het bloedsomloopstelsel, aan het spijsverteringstelsel en een opname omwille van een letsel. 

In daghospitalisatie vindt een kwart van de opnames plaats in het kader van chemo- of immunotherapie. Bijna één vijfde van de dagopnames is het gevolg van aandoeningen aan het spijsverteringstelsel.

   

 

Klassieke hospitalisatie


Daghospitalisatie


 

Meer weten over prevalentie ziektebeelden: https://www.health.belgium.be/nl/mzg-publicaties-het-voorkomen-van-ziektebeelden-een-ziekenhuis

[1]Hoofdstukken van ICD-10-BE, waarbij voor hoofdstuk XXI uitsluitend rekening wordt houden met chemo- en immunotherapie. De andere verblijven uit dit hoofdstuk werden niet opgenomen in de analyse (N=237.198). Daarnaast werden 10.475 verblijven die niet tot een hoofdstuk behoren niet meegenomen in de selectie.