Select your language

Andere informatie en diensten van de overheid : www.belgium.be  belgium

De interventiekledij die wordt gebruikt door hulpverleners binnen het dringend en intermediair vervoer werd bepaald binnen het KB van 26 januari 2018 tot vaststelling van de kenmerken van de interventiekledij gebruikt door de hulpverleners actief binnen de dringende geneeskundige hulpverlening.

De interventiekledij bevat volgende onderdelen: een parka met zomerjas, een broek, een T-shirt of polo, een kazuifel en eventueel een helm. De drager van de kledij mag zelf bepalen welke combinatie hij draagt, zolang er voldaan wordt aan de zichtbaarheid klasse 3, zoals beschreven in EN ISO 20471 betreffende hoge zichtbaarheidskleding. De onderdelen worden beschouwd als persoonlijke beschermingsmiddelen en moeten dus voldoen aan de Europese reglementering terzake.

DE BELANGRIJKSTE KENMERKEN VAN DE INTERVENTIEKLEDIJ DH NL fig21

 Meer weten over de kenmerken van de interventiekledij: www.health.belgium.be

Het enige verschil met de interventiekledij van het niet-dringende vervoer is de toevoeging van een star-of-life voor de functie van ambulancier in de zilvergrijze kleur. Deze regelgeving wordt echter verder uitgewerkt door de deelstaten.