Select your language

Andere informatie en diensten van de overheid : www.belgium.be  belgium

SPMA

Standardised Procedures for Mortality Analysis (SPMA)
SPMA vergemakkelijkt de analyse van vitale statistieken (bevolking, geboorte en overlijden) en doodsoorzaken voor België per jaar. Het biedt ook gestandaardiseerde sterftecijfers. Het werkt op een interactieve manier, met behulp van vooraf gedefinieerde procedures die toegankelijk zijn via menu's.

HISIA

Belgian Health Interview Survey Interactive Analysis (HISIA)
De webapplicatie HISIA maakt de interactieve analyse van de opeenvolgende Belgische Gezondheidsenquêtes mogelijk. Vooraf gedefinieerde procedures die toegankelijk zijn via menu's maken het mogelijk om de frequentie van de indicatoren te krijgen per geslacht, gewest, leeftijdsgroep en opleidingsniveau.

Health Expectancies

Health Expectancies
De webapplicatie Health Expectancy maakt een interactieve analyse mogelijk van de gezonde levensverwachting in België, berekend aan de hand van de mortaliteitsgegevens (Statbel) en de gezondheidsgegevens van de Gezondheidsenquête (Sciensano). Resultaten kunnen worden geventileerd per geslacht en gewest.

Epistat

Epidemiology of Infectious Diseases (Epistat)
De webapplicatie Epistat maakt het mogelijk om gegevens te onderzoeken en te visualiseren van infectieziekten die door Sciensano worden opgevolgd.